El líder de CiU, Artur Mas, va prometre ahir reduir l'administració de la Generalitat del 20 al 25% entre càrrecs, personal i organismes públics si governa, perquè Catalunya serà més competitiva si l'administració pública és més àgil, i perquè «sobra estructura en alguna cosa que no és rendible».

A més, es va comprometre que el Govern elimini «com a mínim» una de les seves normes per cada norma nova que es plantegi aprovar.

Tot i això, el líder de CiU no dóna per feta la victòria electoral, i va al·ludir implícitament a la lesió del blaugrana Messi al final del partit contra l'Atlètic de Madrid per explicar-ho: «El partit encara no ha acabat, i a l'últim minut et poden trencar un peu i et deixen a la cuneta».

El repte de CiU és una victòria electoral clara, després d'anys d'«amargues victòries» perquè el pacte tripartit els ha impedit governar, va dir Artur Mas al Nova Economia Fòrum.

En resposta a les declaracions de Mas, el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, va avisar que Mas, acomiadarà entre 40.000 i 50.000 persones si governa i compleix la promesa que va llançar des de Madrid que reduirà l'administració en un 25%.

En roda de premsa al Parlament, Iceta va agrair irònicament a Mas el seu «esforç» en expressar-se amb claredat: «Sempre s'ha d'agrair la claredat i la contundència», va dir Iceta, que va contraposar al fet que el Govern hagi explicat que han millorat els serveis públics del país al fet que Mas digués que «no només faria marxa enrere, sinó que faria una retallada d'aquesta dimensió». «És important subratllar el contrast d'una i altra política», va afegir.

Per altra banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assegurar que Mas va fer una promesa «fal·laç» ja que, quan Jordi Pujol va governar Catalunya durant 23 anys, «va inflar com un globus» l'administració.

Per aquest motiu, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques va demanar al líder de CiU que aclareixi què vol retallar i si els seus plans implicaran menys mestres, metges i mossos d'esquadra.