El PSC va donar ahir per trencades les negociacions per realitzar una cara a cara entre el seu candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, i el seu homòleg de CiU, Artur Mas, segons que va explicar en un comunicat.

El detonant van ser les declaracions del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, en les quals va acusar l'actual president de la Generalitat d'"insultar la intel·ligència" dels electors en proposar celebrar un cara a cara en castellà.

Per al PSC, amb aquestes afirmacions, Puig "ataca i manipula l'oferta del president Montilla" de celebrar aquest tipus de debats en campanya electoral. Per això, el PSC "es reafirma en la seva proposta de fer dos debats cara a cara en cadenes de màxima audiència, de caràcter complementari, sense excloure altres formats de debat tradicionals a Catalunya".

Els socialistes catalans entenen que "CiU ha trencat unilateralment una norma acceptada conjuntament pels negociadors de no fer comentaris tècnics, valoracions polítiques ni filtracions sobre els aspectes de la negociació mentre aquesta no hagi finalitzat".

Aquestes "greus i injustes acusacions" de Puig sobre les ?llengües, afegeix el comunicat, són "un perillós precedent". "Negar que a Catalunya una part molt important de l'audiència televisiva veu cadenes de difusió estatal, parlin la llengua que parlin, és un prejudici inacceptable".