07 de novembre de 2010
07.11.2010
Visita papal

Un miler de catòlics rep el Papa a l'aeroport

07.11.2010 | 12:22

Un miler de catòlics, la majoria joves i procedents de tots els racons d'Espanya, han rebut calorosament Benet XVI davant de la Catedral de Barcelona, en la seva segona escala en el viatge oficial a Espanya, procedent de Santiago de Compostel·la.

El Pontífex ha arribat "cansat" a la capital catalana, segons ha revelat el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en una improvisada al·locució des del balcó de l'Arquebisbat, on ha demanat que resin pel Pontífex.

Acompanyat pel seu seguici oficial, el Papa ha arribat al Palau Arquebisbal a les 21.43 hores, amb un cotxe negre cobert i des del qual ha saludat als congregats, per passar la nit i descansar abans que aquest diumenge dediqui al culte la Sagrada Família.

Sense que a penes es sentís pels altaveus, el mateix Benet XVI s'ha dirigit micròfon en mà davant dels fidels i els ha beneït, trencant el protocol que no preveia cap acte després d'arribar a Barcelona.

En una breu al·locució, un Sistach somrient ha emplaçat als assistents que escoltin aquest diumenge al Pontífex en l'homilia en la Sagrada Família i els ha demanat que resin per ell perquè la visita sigui fructífera. El mateix soroll dels joves ha impedit que poguessin sentir-se els missatges.

Al crit de "Benet, amic, Espanya està amb tu", "Jo sí t'espero", "Aquesta és la joventut del Papa", "Sí, sí, sí, el Papa ja és aquí", els joves han pres les zones permeses per l'estricte cordó policial que impedia l'accés al centre de l 'esplanada.

Els grups procedien de Barcelona, Guipúscoa, Saragossa, Sant Sebastià, Bilbao, València, Múrcia i Madrid, i alguns han vingut equipats per passar la nit a la plaça i ser els primers a veure'l en el seu recorregut en Papamòbil.

Molts han explicat que ja havien anat a veure el Papa a València el 2006 a la reunió de famílies que es va organitzar, i ara acudeixen a Barcelona amb una invitació per veure la missa de la Sagrada Família des de l'exterior.

Vol tranquil

El Papa Benet XVI ha aterrat aquesta dissabte a la nit a Barcelona procedent de Santiago de Compostel·la, en la segona escala del seu viatge oficial a Espanya, el punt culminant de la qual serà la dedicació al culte de la Sagrada Família.

El Pontífex ha aterrat a l'aeroport del Prat poc després de les nou del vespre, on ha estat rebut pel president de la Generalitat, José Montilla, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, entre d'altres autoritats.

Amb cara riallera, tot i que una mica cansat, el Papa ha saludat als assistents al baixar de les escaletes de l'avió, un Airbus A321 d'Iberia anomenat 'Delta del Llobregat', que ha cobert el trajecte en una hora i quart.

El Papa ha compartit viatge amb el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el secretari d'Estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, i el president de la Conferència Episcopal, Antonio Rouco Varela.

Després de rebre honors de cap d'Estat, el Papa s'ha dirigit en un cotxe cobert i blindat al Palau Arquebisbal de Barcelona, amb una vintena de vehicles de la seva comitiva oficial que traslladava la cúria.

Dos autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i un minibús han traslladat al mig centenar de periodistes que acompanyen al Papa des de la seva sortida de Roma aquest dissabte al matí.

El Pontífex oficiarà aquest diumenge una missa en la Sagrada Família per dedicar-la al culte. Aquesta és la segona visita d'un bisbe de Roma a Barcelona, després de la de Joan Pau II en 1982.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook