El president de la Generalitat, Artur Mas, ha escollit Ivan Tibau, que va ser el capità de la selecció catalana d'hoquei sobre patins, com a nou secretari general de l'Esport, segons han confirmat fonts de la Generalitat.

Tibau, que ha estat regidor de CiU a l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) i que amb el seu nomenament previst per a dimarts que ve substituirà en el càrrec a Anna Pruna, va conquistar el Mundial B d'hoquei sobre patins amb la selecció catalana a Macau el 2004.

Durant la campanya de les passades eleccions al Parlament, Tibau va participar activament a favor de la candidatura de Mas i de fet va participar amb ell en un acte sectorial dedicat al món de l'esport en el qual l'ara president català va anunciar la seva intenció de tutelar directament la política esportiva.

En confeccionar el nou organigrama de govern, Mas ha situat la secretaria general de l'Esport justament sota el paraigua del Departament de la Presidència, quan fins ara depenia del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira.

Assumirà el càrrec després de ser nomenat dimarts en la pròxima reunió del nou Govern, segons ha avançat aquest divendres TV3.

Durant la seva carrera ha jugat al Tordera, l'Igualada, les Blanes i el Lloret, i també ha estat capità de la selecció d'hoquei sobre patins del Mundial B a Macau a l'octubre del 2004, quan va manifestar que no tornaria a jugar amb la selecció espanyola tot i que Catalunya no pogués competir, tal com ha passat.

Ha guanyat tres Copes d'Europa, una lliga d'Hoquei sobre Patins, una Copa del Rei i dos Supercopes d'Europa. Fa dues setmanes va deixar el seu lloc com a entrenador del Lloret, població d'on també és regidor actualment.