La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns que els aldarulls dels últims dies a Salt, «posen en evidència» la necessitat que prosperi el contracte d'integració que van presentar els populars en la campanya electoral catalana i que en els propers dies portaran al Parlament.

En roda de premsa, ha defensat que davant casos de vandalisme com els de Salt «no es pot mirar cap a un altre costat», per la qual cosa ha subratllat la necessitat de dotar-se d'instruments per garantir la convivència com el contracte d'integració i una reforma del reglament d'estrangeria que impedeixi accedir a l'arrelament i a la reagrupació familiar a aquells immigrants que siguin incívics.

Camacho ha sostingut que la Generalitat ha d'actuar preventivament per evitar nous casos d'accions vandàliques, per la qual cosa ha emplaçat al Govern català a realitzar un pla de barris «exhaustiu» per analitzar quin és la situació de la convivència en els municipis de Catalunya.

D'aquesta manera els populars pretenen conèixer en quins municipis existeix un major risc que apareguin problemes de convivència, i intentar prevenir-los amb un increment de la presència policial, i del nombre de mediadors.

En els últims mesos el PP català ha impulsat mocions als ajuntaments on té representació per demanar que el nou reglament d'estrangeria requereixi un informe dels ajuntaments que avali el civisme dels immigrants per concedir-los l'arrelament, una proposta que en els propers dies Alicia Sánchez-Camacho elevarà al Senat.