El conseller d'Interior, Felip Puig, ha llençat un 'doble missatge' aquest dissabte, dia en què se celebra la manifestació de Salt amb el lema 'Volem viure a Salt en pau i bé'. D'una banda, ha fet una crida per fer una 'aposta per la convivència', valor que assegura que és símbol 'de la cohesió d'un país'.

Puig ha afegit que 'farem tot el que sigui necessari per garantir la cohesió, la seguretat i la llibertat' al país i ha refermat el suport de la Generalitat als ciutadans de Salt, els quals ha reconegut que 'en alguns moments poden veure inquietada aquesta convivència'. 'Crec que hem de tenir clar que la convivència és el valor més preuat que avui tenim en moments de dificultat', ha apuntat Puig el conseller català.

Per la seva part, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha alertat que l''exclusió social' pot provocar 'violència' i aquesta, alhora, 'brots de xenofòbia'. 'Cal aturar aquesta espiral, perquè el foc no s'apaga amb gasolina', ha subratllat. Ridao ha matisat que cal lluitar 'contra la pobresa i l'exclusió social' sense deixar de perseguir 'els fets violents'. 'Darrera de cada delicte hi ha un responsable que cal detenir', ha conclòs.

Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds, el seu responsable, Joan Herrera, ha afirmat que la manifestació que s'ha celebrat ha servit per 'reivindicar el model de convivència' al municipi i per 'expressar aquesta demanda'. Des de Tiana (Maresme), Herrera ha explicat que Salt és una ciutat que 'ha canviat molt amb molt poc temps' i que 'mereix una oportunitat' i que, per tant, 's'ha de fer una aposta per la convivència'. A més, el líder ecosocialista ha dit que des del Parlament s'ha d'aconseguir que hi hagi 'recursos' per fer 'polítiques de cohesió i també socials'. Més de 3.000 persones han recorregut els carrers de Salt aquest dissabte a favor de la convivència.