01 de març de 2011
01.03.2011

L'olotí Carles Llorens serà el nou director general de Cooperació

El Govern nomenarà avui el seu equip d'acció exterior on també hi haurà Salvador Sedó i Senén Florensa

01.03.2011 | 01:00
Carles Llorens.

El govern de la Generalitat que presideix Artur Mas nomenarà avui el seu equip d'acció exterior, dependent del Departament de la Presidència, amb Senén Florensa com a secretari general d'Afers Estrangers, Salvador Sedó com a director general d'Exteriors i Carles Llorens, de Cooperació.
Diverses fonts del Govern català van avançar que a la reunió del Consell Executiu es posarà fi a una de les últimes incògnites que quedava per aclarir sobre la composició de l'executiu de Mas.

La marxa de Clavell
Florensa substituirà així Roser Clavell, nomenada per l'anterior vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i que s'havia mantingut en l'estructura de la Generalitat en les primeres setmanes del nou executiu català.
Senén Florensa, fins ara director general de l'Institut Europeu del Mediterrani i molt ben valorat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha obtingut l'aval de Mas per ser el secretari general d'Afers Estrangers.
Florensa, exambaixador a Tunísia i excònsol a Berlín, aportarà un perfil diplomàtic des d'un càrrec per al qual també es va estudiar el nom del convergent Marc ?Guerrero. La direcció general d'Exteriors estarà dirigida per un fidel col·laborador de Duran, el secretari de relacions internacionals d'Unió, Salvador Sedó, que es va quedar a les portes d'obtenir escó a l'Eurocambra en les últimes eleccions europees. El secretari de política internacional de Convergència i exdelegat del Govern a Girona, Carles Llorens, es posarà al capdavant de la direcció general de Cooperació al Desenvolupament.
En el nou Govern, tota l'estructura internacional penja de Presidència, a diferència de l'etapa del tripartit, en què el president José Montilla controlava l'àrea de relacions europees mentre que Carod abraçava el gruix del camp internacional i la cooperació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook