03 de març de 2011
03.03.2011
Cas Palau

Millet i Montull han d'aportar més diners i propietats per compensar l'espoli

El ministeri públic també sol·licita que augmentin la seva aportació com a responsables civils

02.03.2011 | 18:00

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge que porta el cas del Palau que els imputats Fèlix Millet i Jordi Montull ampliïn els diners i propietats que han aportat al jutjat com a possible responsabilitat civil per l'espoli de l'entitat cultural. El fiscal recorda que les auditories demostren que el frau pot superar els 23 milions d'euros però que la xifra retornada pels imputats al Palau i l'Orfeó és d'uns 4 milions d'euros, ja que no s'ha tingut en compte l'actualització de les xifres que han anat aportant durant la instrucció els pèrits d'hisenda i de les auditores. El fiscal també demana que aportin béns i propietats la dona de Millet i la filla i l'esposa de Montull, també imputades.

En l'escrit presentat al jutjat, el fiscal recorda que la xifra fixada inicialment com a responsabilitat civil, el setembre del 2009, era de 3,3 milions d'euros, i per això ara demana tornar a fixar aquesta quantitat 'en consonància' amb els dictàmens dels pèrits, ja que els 3,3 milions 'no reflecteixen adequadament el monumental perjudici econòmic' perpetrat per Millet i Montull, del qual ara es disposa de més evidències que fa un any i mig.

El fiscal Emilio Sánchez Ulled també diu que inicialment no es va incloure com a responsable civil a Gemma Montull, directora financera del Palau, ni les esposes dels dos principals encausats, Marta Vallès, dona de Millet, i Mercè Mir, dona de Montull, que tenien diverses societats amb les quals van defraudar el Palau, a més de beneficiar-se de fons de l'entitat per fer obres a casa seva o anar de viatge.

Per fixar la nova responsabilitat civil, el fiscal recorda que la llei estableix que s'haurà de cobrir com a mínim un terç de l'import probable defraudat. Gemma Montull s'hauria beneficiat d'uns tres milions d'euros en obres a casa seva i pagaments en xecs no comptabilitzats al Palau. Marta Vallès i Mercè Mir s'haurien apoderat d'un milió d'euros entre les dues a través de tres empreses seves i dels seus marits, i 3,4 milions més en obres i viatges.

Per tot això, demana que s'embarguin nous béns, immobles, vaixells, comptes a Suïssa i altres actius financers, de tots cinc imputats. El fiscal també sol?licita a l'Agència Tributària que remeti un informe detallat de tot el patrimoni dels imputats, i no descarta demana responsabilitats civils a altres persones imputades o entitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit