El president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar que el Govern negocia amb La Caixa, el Santander i el BBVA per a refinançar deute i va dir que espera que les converses acabin "bé" i siguin un "primer símptoma de la recuperació de confiança per part de Catalunya".

"Fa moltes setmanes que s'està treballant en aquesta operació de refinançament o de finançament i ho estem fent amb entitats tipus La Caixa, amb la qual la Generalitat ja ha tingut una relació de fa molts anys, i amb altres entitats que tenen posicions de menor compromís amb la Generalitat, com per exemple el BBVA i sobre tot el banc de Santander", va explicar Mas en roda de premsa durant la seva visita a Brussel·les.

El president de la Generalitat espera que aquestes entitats facin "una operació també de confiança en el nou Govern de Catalunya".

"Si el nou Govern està disposat a fer els deures, és important que entitats financeres de primera fila mostrin confiança en aquest Govern i en la seva actuació", va dir.

"Espero que això acabarà bé i que serà un primer símptoma de la recuperació de confiança per part de Catalunya", va ressaltar.