04 de març de 2011
04.03.2011
Xarxa viària

El govern preveu una gran mobilitat aquest cap de setmana

Trànsit demana prudència en la conducció per l'inici de la setmana blanca i el Carnaval

03.03.2011 | 19:21

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat prudència en la conducció aquest cap de setmana a la xarxa viària catalana. Segons l'SCT, davant l'inici de la setmana blanca a moltes escoles de Catalunya, el començament del Carnaval i la celebració de la festa local de Barcelona -aquest pròxim dilluns 7 de març- hi podrà haver una mobilitat de cap de setmana llarg de tres dies amb un nombre elevat de desplaçaments cap a les zones de muntanya i estacions d'esquí des de l'àrea metropolitana de Barcelona. Paral·lelament, Trànsit recorda que precisament a partir del 7 de març es reduirà a 110 km/h la velocitat màxima a les autopistes i autovies, on fins ara es podia circular a 120 km/h.

Aquesta mesura excepcional i provisional ha estat aprovada pel govern espanyol per tal d'estalviar combustible i reduir el consum energètic. El Servei Català de Trànsit farà una campanya informativa a través dels panells de missatgeria variable (PMV) de tot Catalunya i reforçant la posada en funcionament d'aquesta nova limitació de velocitat a autopistes i autovies.

Mobilitat intensa al Pirineu

L'Eix del Llobregat (C-16), la C-17, la C-14 i també la N-145 d'accés a Andorra podran registrar una mobilitat intensa aquests tres dies festius. D'altra banda, convé destacar que aquest cap de setmana hi haurà dos retorns parcials de mobilitat cap a l'àrea d'influència de la capital catalana: diumenge, 6 de març, a la tarda i també al llarg de dilluns, 7 de març. La tarda de diumenge l'SCT disposarà les mesures especials habituals d'un cap de setmana d'hivern de retorn a l'àrea metropolitana de Barcelona: anul·lació del carril dret a la C-16 en sentit sud, entre Balltarga i Bagà; cancel·lació del carril lent a la C-16 en sentit sud, entre Cercs i Bagà; carril addicional a la C-16 en sentit sud, a la cruïlla de Berga; i anul·lació del carril lent a la C-55 en sentit sud, a Manresa.

212 controls per Carnaval

Aquest primer cap de setmana de març de 2011 és Carnaval i la celebració d'aquesta festivitat també generarà un nombre elevat de moviments de vehicles, sobretot per la xarxa viària secundària i especialment cap a les poblacions catalanes en què la celebració del Carnestoltes té tradició. Davant d'aquest fet, l'SCT vol recordar el risc de combinar l'alcohol i/o les substàncies estupefaents amb la conducció.

En aquest sentit, convé destacar que al llarg d'aquest cap de setmana de Carnaval els Mossos d'Esquadra portaran a terme un total de 212 controls d'alcoholèmia i drogues en diferents punts de la xarxa viària catalana. A més, davant la previsió d'una assistència massiva de vehicles al Carnaval de Sitges, l'SCT, amb coordinació amb els Mossos d'Esquadra, adoptarà un seguit de mesures per tal de facilitar una zona de seguretat exclosa al trànsit i derivar els vehicles cap a les zones d'aparcament especialment habilitades.

Dissabte, 5 de març, diumenge, 6 de març, i també dimarts, 8 de març, es tallarà la sortida número 30 (Sitges Centre) de la C-32 al trànsit provinent de Vallcarca/Garraf per l'autopista del Garraf en sentit Tarragona. D'aquesta manera, les alternatives per accedir al municipi de Sitges seran la sortida anterior, la número 31 senyalitzada com Sitges Nord o bé la sortida número 26, indicada com Vilanova i la Geltrú.

L'SCT també recorda la importància d'evitar distraccions (manipulació GPS, ús de mòbil, etcètera) al volant i recalca la importància de circular a la velocitat reglamentària i adequada a les circumstàncies i de respectar la distància de seguretat entre vehicles. Convé destacar que aquestes recomanacions són determinants davant la conducció en condicions meteorològiques adverses com la pluja, la neu o la boira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook