Va ser durant anys la mà dreta del conseller Ignasi Farreres i número dos de la conselleria de Treball i l'abril del 2010 va veure com el Tribunal Suprem confirmava la pena de quatre anys i mig de presó i sis d'inhabilitació pel desviament de fons públics a través d'estudis inútils. Josep Maria Servitje i l'altre condemnat en aquest afer, Víctor Manuel Lorenzo Acuña -l'excunyat del diputat Josep Sánchez Llibre-, han vist els darrers dies com un dels últims intents per evitar ingressar en un centre penitenciari, de moment, no prospera.

La secció desena de l'Audiència de Barcelona -el tribunal que els va jutjar i condemnar- s'oposa a la possibilitat que els indultin dels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. L'argument dels tres magistrats, Josep Maria Planchat, Montserrat Comas i Josep Maria Pijuan, és contundent: "Atesa l'especial gravetat dels fets per afectar l'erari públic i no apreciant-se raons de justícia o utilitat pública que abonin la concessió de l'indult que sol·licita, informa en sentit desfavorable".

Condemna per fets similars

Pel que fa a Lorenzo Acuña, a qui es va condemnar a dos anys i tres mesos de presó i a quatre anys d'inhabilitació, l'Audiència recorda que ja té una pena similar pel cas Turisme, de malversació de fons públics a través d'estudis i treballs que no tenien cap utilitat.

Servitge i Lorenzo van ser jutjats al costat del que va ser conseller de Treball de l'anterior etapa de CiU al Govern de la Generalitat, Ignasi Farreres, qui va ser absolt de tots els càrrecs de què se l'acusava. Els dos acusats van presentar recurs al Tribunal Suprem però aquest, lluny d'atendre les seves demandes, va confirmar la condemna i va estirar les orelles a l'Audiència dient que la sentència havia estat tova i que les penes haurien hagut ser més elevades. Ara l'expedient de petició d'indult tornarà al ministeri de Justícia que haurà de decidir si l'eleva al Consell de Ministres.