05 de març de 2011
05.03.2011
Incendi mortal

La jutge manté la imputació del cap de Bombers pel cas d'Horta

Després de la resolució de la jutge, les acusacions particulars es reuniran per plantejar quines noves accions emprendre

04.03.2011 | 21:37

La titular del Jutjat d'instrucció de Gandesa ha decidit no acordar el sobreseïment que sol·licitava el cap de l'operatiu de l'incendi del 21 de juliol del 2009 (Delta 0), Carles Font Gili, i mantenir la seva imputació per la mort de cinc bombers, ja que segons la seva opinió, no va prendre cap decisió quan era la seva responsabilitat.

La jutge respon a la sol·licitud de l'advocat de Delta 0, que al·legava indeterminació en els termes de la imputació del seu client, i al·lega que les dades recollides en la investigació fins ara susciten "indicis de criminalitat per una imprudència greu" per omissió dels seus deures el dia de l'incendi --vetllar per la seguretat del personal confiat al seu comandament-- .

Després de la resolució de la jutge, les acusacions particulars es reuniran per plantejar quines noves accions emprendre, entre les quals estan demanar diversos acaraments entre Delta 0 i altres comandaments que van donar versions contradictòries del que va passar durant les hores més crítiques de l'incendi.

Alhora, tal com va avançar una de les acusacions el dia de la declaració al jutjat de Delta 0, sospesen plantejar la imputació de la cúpula d'Interior per coaccionar testimonis, una reclamació que podria arribar fins al propi exconseller Joan Saura i el seu número dos, Joan Boada.

No va aparèixer en el centre de comandament

La jutge exposa que "ni tan sols" va fer acte de presència o va contactar amb el Centre de Comandament Avançat (CCA), i que no va prendre les decisions necessàries per adaptar les operacions a les recomanacions ni a les previsions donades pel seu relleu i els tècnics de cada àrea.

L'escrit relata com en els moments crítics es va sol·licitar la seva presència, obligant fins i tot a desplaçar-se un comandament de la Sala de Tarragona per prendre les decisions de l'estratègia, i finalment no va donar resposta a les trucades d'auxili dels atrapats.

"A manera d'exemple, un subinspector en pràctiques, davant de l'absència de Delta 0, assumeix el comandament en el Punt de Trànsit i intenta donar auxili immediat i gestionar sobre el terreny la crisi que s'estava produint", explica la jutge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook