La coalició independentista Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va subratllar ahir que la marxa de Joan Laporta no provocarà la seva "desaparició" i que continuarà "al peu del canó" alhora que han començat a aflorar el rancor i les acusacions de traïció a l'expresident del FC Barcelona.

La secretària de moviments ciutadans de Solidaritat, l'escriptora Isabel-Clara Simó, va admetre que els membres de Solidaritat se senten "traïts i decebuts" per la marxa de Laporta, va assegurar a COM Ràdio. "Jo en tots els mítings he defensat a capa i a espasa Laporta. La gent que m'ha escoltat ha de pensar o bé que sóc una ingènua o una mentidera. Espero no ser cap de les dues coses, però el que és evident és que m'he equivocat", va dir.

L'escriptora entraria al Parlament si Laporta renuncia a l'acta de diputat i, encara que va evitar demanar-li explícitament que hi renunciï, va alertar que Solidaritat podria convertir-se en l'última formació de la Cambra, amb tres escons, els mateixos que Ciutadans.

El secretari general de Solidaritat i diputat al Parlament, Uriel Bertran, es va mostar més moderat, encara que ha insinuat quin camí pot seguir Laporta: "No sé què vol fer Laporta a ERC (...) Quan es fica en un projecte, sempre té l'aspiració de posar-se al davant", va assenyalar.