El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha llançat un missatge d'optimisme després de l'anunci del pla de xoc per estalviar despeses en el sistema sanitari català. Ruiz ha destacat que les retallades són 'merament criteris econòmics' i ha assegurat que l'organització i els serveis mantindran la seva 'qualitat'.

'El missatge negatiu és que tenim menys diners però el missatge positiu és que amb menys diners podem fer les coses igual o millor de com es feien fins ara', ha destacat Ruiz. El conseller de Salut ha explicat, a més, que hi ha hagut una resposta 'positiva' per part de tots els actors -amb excepció d'algunes declaracions, ha dit- i per això confia que el sistema sanitari 'funcionarà bé'.

Missatge d'optimisme del Departament de Salut després de l'anunci de les retallades en el sistema sanitari català. El conseller Boi Ruiz ha assegurat que les mesures del pla de xoc per estalviar despeses són 'merament criteris econòmics' i ha garantit una assistència de 'qualitat' a tots els ciutadans. 'Ningú ha de patir ni s'ha de preocupar perquè tindrà el servei que necessita, quan ho necessiti', ha reiterat Ruiz.

El conseller de Salut ha explicat que hi ha hagut una resposta 'positiva' per part de tots els actors -exceptuant d'algunes declaracions, ha dit- i per això s'ha mostrat confiat que el sistema sanitari 'funcionarà bé'. 'El missatge negatiu és que tenim menys diners però el missatge positiu és que amb menys diners podem fer les coses igual o millor de com es feien fins ara', ha assegurat. A més, el conseller ha afegit que el sistema sanitari català té 'grans' professionals i gent implicada i, des del seu punt de vista, la retallada no tindrà 'cap repercussió que sigui digne de menció'.

2a Marató de Donació de Sang

Ruíz ha fet aquestes declaracions a Banyoles (Pla de l'Estany), on aquest cap de setmana se celebra la 2a Marató de Donació de Sang. Aquesta és la segona vegada que la població acull una marató d'aquest tipus que té com a objectiu sensibilitzar a la gent sobre la necessitat de donar sang.

Segons el president de l'Associació de Donants de Sang de Girona, Marc Ibars, que ha assistit a l'acte d'inici, cada dia fan falta unes 1.000 bosses de sang a Catalunya i per això ha lloat una iniciativa com aquesta. L'organització assegura que la sang és una medicina necessària i que per això preveuen recollir fins a 500 bosses. El Pavelló Municipal de la Draga s'ha habilitat per poder fer les donacions de sang.

El conseller de Salut ha presidit l'acte d'inici de la Marató juntament amb l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, el director territorial de Salut a Girona, Joaquim Casanovas, el director del Banc de Sang a Girona, Joan Profitós, i el president de l'Associació de Donants de Sang de Girona, Marc Ibars.