06 de març de 2011
06.03.2011
Costa Brava

Macrocontrols d'alcoholèmia per la festa del Carnestoltes

Els Mossos d'Esquadra han fet proves tota la matinada als enllaços amb Calonge, Platja d'Aro i Palamós

06.03.2011 | 18:53
Control d´alcoholèmia a Castell-Platja d´Aro

Els Mossos d'Esquadra han muntat aquesta matinada de diumenge diversos controls d'alcoholèmia i amb drogotests a la Costa Brava, amb motiu dels Carnestoltes i també per la campanya impulsada aquesta setmana pel Servei Català de Trànsit (SCT) per evitar la sinistralitat a les carreteres.

Les proves s'han fet als enllaços amb Calonge, Platja d'Aro, Palamós i Roses, que concentren les majors zones d'oci, i hi han col·laborat les policies locals -aquesta matinada hi han treballat divuit agents dels dos cossos. Tot i les alertes del perill de barrejar alcohol i conducció, durant la primera hora de proves a Platja d'Aro, per exemple, dos de vint conductors van donar positiu per haver begut més del compte.

El control de Platja d'Aro va començar a les dues de la matinada aproximadament i, durant una hora, dels vint conductors aturats, dos van donar positiu. Va ser el cas d'una jove que explicava a la policia que just feia els 19 anys dissabte, per això que l'aniversari es va acabar enterbolint per un positiu que sobrepassava per pèls el límit. L'Ivan, en canvi, que va donar negatiu, va remarcar que mai beu quan condueix, i menys ara, que està fent les oposicions per ser policia local. L'Albert també va donar 0 a la prova d'alcoholèmia, tot i que tenia avantatge, ja que es limitava a anar a recollir la seva mainada després d'una nit de gresca.

La previsió era que fins a les set del matí es fessin les proves a uns 200 cotxes, una xifra elevada però allunyada de les lectures que es fan per Sant Joan, per exemple, ja que en aquest cas se solen parar uns 500 conductors. Pel que fa al seu perfil, els Mossos asseguren que no hi ha cap selecció, sinó que es fan les proves de manera aleatòria.

El sergent cap del sector de Sant Feliu de Guíxols (que concentra les localitats més concorregudes de la Costa Brava), Albert Conesa, ha reflexionat que cada cop menys conductors marquen, i també entre els joves, que acostumen a tenir clar que ha de portar el cotxe qui no hagi begut. I tot i que es detecten positius per drogues, continua essent l'alcohol el que més es consumeix en excés.

Més de 200 controls a tot Catalunya

Els de la Costa Brava són alguns dels 212 controls d'alcoholèmia i drogues que els Mossos porten a terme aquest cap de setmana arreu de Catalunya amb motiu dels carnestoltes. S'intenten vigilar sobretot carreteres de la xarxa viària secundària i especialment les que condueixen a les localitats on la celebració del carnestoltes té tradició.

El SCT va demanar prudència en la conducció aquest cap de setmana a la xarxa viària catalana, ja que els carnestoltes, la setmana blanca a moltes escoles i la celebració de la festa local de Barcelona dilluns vinent, feien molt probable un nombre elevat de desplaçaments des de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a la resta del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook