El secretari general d'Esquerra i portaveu al Congrés, Joan Ridao, va valorar ahir l'aproximació de Joan Laporta a les llistes d'ERC per Barcelona indicant que va en la línia del full de ruta del partit de "sumar esforços i energies" en les municipals. Ridao va afegir que l'objectiu dels republicans "no és sumar per refer un espai independentista sinó ampliar el perímetre". "Aspirem no només a aglutinar l'independentisme polític sinó a fer una opció atractiva per la gent d'esquerres, cansada dels partits tradicionals cansada dels partits tradicionals amb hipoteques i un doble llenguatge", va assenyalar el secretari general d'ERC, que ha fet aquestes declaracions en roda de premsa posterior a la reunió amb l'executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià.

Ridao va recordar que el full de ruta d'Esquerra Republicana de Catalunya per aquestes eleccions municipals del maig és sumar amb opcions d'Esquerra i, en el cas del Principat, amb "opcions de signe independentista" perquè "entenem que en aquest moment cal sumar i no restar". El secretari general d'Esquerra va dir que són compatibles aquests acords amb "l'ADN d'una Esquerra Republicana que és un partit independentista però gradualista, un partit amb vocació de govern, de rostre social i que defensa la radicalitat democràtica".

Nou model energètic

El portaveu d'ERC al Congrés també es va referir al pla d'estalvi energètic presentat el passat divendres pel govern espanyol. Ridao va remarcar que ERC no està en contra del pla d'estalvi però que cal "una nova política energètica i un pacte d'Estat que ofereixi un nou model energètic com venim reclamant alguns partits i els agents socials". Ridao va dir que la política energètica del govern espanyol "ha estat erràtica perquè de l'aposta per les renovables s'ha passat a la retallada de les primes fotovoltaiques, del tancament de les centrals nuclears a allargar la seva vida útil, i del cotxe elèctric a canviar els pneumàtics...".