La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat poc després d'un quart de dotze del migdia la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) després que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiqui que les nevades aniran pujant de cota i desapareixent al llarg de les properes hores i concentrar-se bàsicament al nord i al sud del país. Per això Protecció Civil mantindrà encara una situació de prealerta. En les darreres hores, les nevades s'han concentrat a l'interior de Tarragona i les Terres de l'Ebre i han ocasionat problemes en algunes carreteres locals.

La neu ha obligat a tallar fins a sis carreteres, però aquest migdia només la T-704 a la població de Febró (Baix Camp) és obligatori l'ús de cadenes.

Pel que fa a la previsió per al dia d'avui, el SMC indica que encara són possibles, fins a la una del migdia, nevades amb gruixos superiors als 5 centímetres a cotes superiors als 700 metres als dos extrems del país: Alt Empordà, Baix Ebre, Garrotxa, Montsià, Ripollès i Terra Alta; i entre la una del migdia i les set del vespre únicament al nord del país: Alt Empordà, Garrotxa i Ripollès.

La cota de neu estarà al voltant dels 600 metres, i a partir de migdia tendirà a pujar progressivament. Independentment, les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta, que localment podran deixar calamarsa o calabruix.