El president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, va titllar ahir l'expresident del Govern José Montilla de "buscabregues" per qüestionar la gestió que CiU està fent del llegat rebut del tripartit. Pujol va afirmar que ningú millor que el primer secretari del PSC coneix la situació financera de la Generalitat amb la qual s'ha trobat l'Executiu d'Artur Mas. Pujol contestava així l'acusació de Montilla, que aquest dissabte va condicionar el suport del PSC al Govern que CiU deixi "l'obsessió de mirar al passat".

El líder de CiU va defensar que si parlen del passat és perquè els toca gestionar-lo perquè creuen que si no n'expliquen la situació, "difícilment s'entendran les mesures i els ajustos que cal emprendre".

Al seu torn, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, va instar el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, a demanar perdó per utilitzar l'"insult" per rebatre les opinions de José Montilla. Miquel Iceta va lamentar que el president de Convergència al Parlament "no hagi trobat altre argument que l'insult". "Hauria de demanar perdó per una actitud impròpia de la seva alta responsabilitat política. Altrament, demostrarà que no està a l'alçada del càrrec que ocupa ni del que pretén ocupar en el futur", va escriure al seu bloc.

Iceta va considerar que el Govern de CiU està orientant la seva política en una clara direcció "neoliberal", com també va sostenir dissabte l'expresident de la Generalitat José Montilla.