El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha lamentat aquest diumenge que l'expresident de la Generalitat José Montilla vagi de 'buscabregues' quan coneix millor que ningú quina és la situació financera de la Generalitat.

Després que Montilla advertís dissabte que el PSC no estarà al costat del Govern si continua obsessionat amb mirar pel retrovisor, Pujol ha argumentat que CiU avisa de quin és l'estat financer perquè la ciutadania entengui els ajustos. 'Quan CiU parla d'herència és perquè ens pertoca gestionar-la. Si no expliquem molt bé la situació que hi ha ara mateix, difícilment s'entendran les mesures i els ajustos que cal emprendre', ha dit en declaracions a l'ACN.

Les declaracions de Montilla, a parer de Pujol, 'sonen a buscabregues', especialment perquè 'ell millor que ningú coneix la situació financera del Govern', ja que fa tres mesos estava al capdavant.

Ha remarcat que quan CiU parla de l'herència del tripartit 'no posa el retrovisor', com diu Montilla, sinó que es dedica a explicar molt bé la situació perquè es puguin entendre les retallades que cal aplicar. Si no es fa així, ha dit, 'difícilment s'entendran les mesures i els ajustos que cal emprendre'.

'No es tant les ganes de buscar responsables o culpables, sinó la necessitat de gestionar l'herència que el tripartit va deixar', ha reblat Pujol, que ha evitat entrar en el 'joc de les provocacions' de Montilla.