La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va anunciar ahir que el Govern durà al Parlament una proposta per remodelar la llei de culte amb l'objectiu de retirar l'obligació dels ajuntaments de cedir terrenys per a equipaments religiosos. La mesura permetria que els municipis estalviessin una despesa extraordinària no només pel cost del sòl, sinó també pel procés que comporta l'elaboració dels informes de pla urbanístic necessaris per a desenvolupar la cessió.

L'objectiu de la proposta passa per contribuir a la rebaixa de la pressió a què estan sotmesos els ajuntaments simplificant l'obligatorietat d'una llei que es considera excessivament intervencionista. "Ens hem trobat amb ajuntaments petits que expressen el cost no només econòmic, sinó del que suposa fer un informe per a determinar un pla urbanístic", va explicar la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Ortega va assegurar que el consens en el territori és un fet, i que ara només cal trobar la complicitat necesària en el si del Parlament per tal de tractar el tema i alliberar d'aquesta obligació els governs locals. "Cada municipi té la seva pròpia realitat", va assenyalar.

Vel integral

La vicepresidenta de la Generalitat catalana, Joana Ortega, va manifestar la seva ferma oposició a l'ús del burca, que va comparar amb una cortina rere la qual s'amaga una dona obligada.

"Amagar-se darrere d'una cortina no pot ser una elecció personal de cap persona, sinó una imposició", va sostenir la consellera en declaracions als periodistes en una visita a l'Ajuntament de Sabadell. Per a Ortega la imposició del burca no pot estar justificada en una religió, ja que va en contra dels Drets Humans.