08 de març de 2011
08.03.2011
Després de la seva marxa

Solidaritat acceptaria la continuïtat de Laporta

El partit està a l'espera que l'expresident del Barça digui què farà amb l'escó, però dóna per tancada la crisi

08.03.2011 | 18:48
Els parlamentaris de Solidaritat Uriel Bertran i Toni Strubell.

'Si Joan Laporta vol seguir al subgrup de Solidaritat que ho faci' encara que vagi a les llistes d'ERC. Així ho ha dit el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, aquest dimarts. De fet, sobre què passarà amb l'escó de Laporta, Bertran ha tornat a deixar tota la responsabilitat a les seves mans. Bertran ha donat per 'tancat' tot l'afer que s'ha succeït aquests dies després de la marxa de Laporta i ha volgut treure-hi ferro manifestant que Solidaritat tira endavant. Tot i això, també ha destacat que estan a l'espera de la decisió que prengui Laporta sobre el seu escó al Parlament. 'En algun moment Laporta dirà què és el que vol fer', ha apuntat. 'És una decisió que li correspon a ell'.

Al llarg de la roda de premsa, Bertran ha posat damunt la taula arguments per deixar ben clar que tot i la marxa de Laporta el partit segueix treballant amb total normalitat. Ha explicat que el subgrup parlamentari es reunirà aquest dimarts per distribuir-se la feina al Parlament i ha declarat que no sabia si hi estaria present Laporta. Bertran ha assenyalat que des de la finalització del Congrés del 20 de febrer hi ha hagut un total de 71 altes i 36 baixes. 'El balanç d'altes és positiu', ha recalcat, al temps que ha utilitzat aquestes xifres per argumentar que 'no s'ha notat aquesta decisió de Joan Laporta al territori'. Ha indicat que ara que es qüestiona la fortalesa de Solidaritat 'hi ha hagut una mobilització encara més forta si cap i clara en el territori alhora de fer llistes i preparar la campanya'.

De fet, ha deixat clar que el subgrup no prendrà cap decisió sobre Laporta, sinó qui ha de decidir és Joan Laporta sobre el seu futur polític i si deixa finalment o no l'escó al Parlament. 'L'escó és seu i personal i a ell li correspon prendre les decisions', ha indicat. Tot i això, Bertran ha recordat que amb Laporta Solidaritat ha compartit 'moments d'alegria i satisfacció' quan van aconseguir els quatre diputats a les eleccions. Ha definit la setmana en la qual s'ha produit la marxa de Laporta com un moment de 'mals tràngols i situacions que no són agradables'. 'No compartim la seva decisió, la respectem i li desitgem que les coses li vagin el millor possible', ha dit.

En aquest context, Bertran ha donat per 'tancat' tot l'afer que s'ha succeït aquests dies després de la marxa de Laporta del partit i ha volgut treure-hi ferro manifestant que Solidaritat tira endavant. Tot i això, també ha destacat que estan a l'espera de la decisió que prengui Laporta sobre el seu escó al Parlament. 'En algun moment Laporta dirà què és el que vol fer', ha apuntat. 'És una decisió que li correspon a ell', ha assenyalat. 'Ell ha optat per anar a una llista d'ERC, doncs que li vagin bé les coses', ha destacat. Ha dit que Laporta ha de resoldre la qüestió de ser diputat al Parlament i formar part alhora d'unes llistes municipals per un altre partit.


La pregunta al president la farà demà López Tena

El dirigent del partit ha explicat que 'amb total normalitat' la pregunta al president de la Generalitat, Artur Mas, a la sessió de control la farà aquesta setmana Alfons López Tena com a portaveu del subgrup parlamentari.

Sobre les primàries a la ciutat de Barcelona, ha dit que hi ha presentats Santiago Vilanova, dels Verds-Alternativa Verda; Santiago Espot, de Catalunya Acció, i Josep Maria Vaquer. Aquest diumenge, de fet, hi haurà primàries a Barcelona per conformar la llista de Solidaritat a la capital catalana. Bertran també ha dit en la roda de premsa que es mantindran les llistes electorals previstes i segueix la conformació de les candidatures i ha anunciat que s'ha unit a la coalició amb Solidaritat el Bloc Municipal de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook