08 de març de 2011
08.03.2011
Crisi a Solidaritat

Uriel Bertran fa una crida a l'ètica de Joan Laporta

El líder de Solidaritat l'insta a decidir si considera compatible amb la consciència mantenir l'escó

07.03.2011 | 22:48

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha instat Joan Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència en les passades eleccions. Bertran ha dit que l'escó 'és seu' i és ell qui ha de prendre la decisió. Una decisió que, segons el secretari General de SI 'pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral de la persona'. A més, Bertran ha afegit que Laporta entrarà a formar part d'un projecte polític que 'fa de crossa del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona'.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha instat Joan Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions del novembre passat.

Bertran ha destacat que és Joan Laporta qui ostenta legalment l'escó de diputat i per tant ha de ser ell qui prengui la decisió i comuniqui sobre el seu manteniment al subgrup de SI. 'És a ell a qui pertoca prendre aquesta decisió', 'una decisió que pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral política de la persona', ha afegit.

Segons el secretari General de SI el dubte rau en si Laporta seguirà ostentant l'escó aconseguit sota les sigles de SI 'ara que passarà a formar part d'un altre projecte polític'. Bertran ha qualificat ERC de 'crossa del PSC tant a l'Ajuntament de Barcelona com a la Diputació'.

Es preveu que dimarts hi hagi un contacte entre els membres del subgrup parlamentari per esclarir la situació de la coalició a la cambra.

SI a Vic

Aquest dilluns s'ha signat a Vic davant de notari la formació de la coalició electoral Solidaritat Catalana per la Independència per a les municipals. A la signatura hi han estat presents els signants de l'acord: el president i el secretari General de Solidaritat Catalana, Toni Strubell i Uriel Bertran; Josep Guia del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Santi Vilanova dels Verda-Alternativa Verda; Conepció Bosch de Catalunya Nació Independència; Agustí Soler del Partit Republicà Català i Oriol Sallas del Bloc Municipal de Catalunya. El president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, no ha assistit a l'acte.

Segons Bertran, aquest acte de signatura tanca el debat d'aquests dies que 'ha pogut generar confusió' sobre la continuïtat del projecte. Un projecte que, segons els secretari general de SI, és 'fort' i 'sòlid' de cara a les eleccions municipals i a les eleccions catalanes del 2014.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook