09 de març de 2011
09.03.2011
Trànsit

Cap mort a la carretera el primer dia amb límit a 110 km/h

Fonts de Trànsit assenyalen que els dilluns són a més jornades especialment perilloses en matèria de seguretat viària

08.03.2011 | 12:45

El primer dia amb el límit a 110 km/h en autovia i autopista cap persona va morir a les carreteres espanyoles en accident de trànsit, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT) que han recordat que aquestes xifres són provisionals i no tenen en compte les vies urbanes.

Així, entre les 00.00 i les 24.00 hores d'aquest dilluns, dia que s'ha posat en marxa la limitació a 110 km/h en autovia i autopista, no ha mort cap persona en un accident a la xarxa de carreteres, cosa que en tot el 2010 només ha passat quatre vegades, segons les dades que estudia Trànsit.

De fet, la mitjana diària de morts en accident de Trànsit a les carreteres espanyoles durant l'any 2010 va ser de al voltant de cinc persones mortes al dia, de manera que aquest tipus de jornades sense víctimes no són gaire comunes. Tot i això, 2011 està sent un any especialment bo en aquest sentit, ja que al gener hi va haver tres dies sense víctimes mortals a les carreteres.

Fonts de Trànsit han assenyalat que, d'acord amb diferents estudis de les asseguradores, els dilluns són a més jornades especialment perilloses en matèria de seguretat viària, ja que és un dels dies que més accidents de trànsit es produeixen.

Durant la roda de premsa de l'últim Consell de Ministres, que s'ha aprovat el Reial decret pel qual es regula la limitació a 110 km/h, el vicepresident del Govern i ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha subratllat que l'objectiu de la mesura era reduir el consum de carburant a causa de la crisi als països productors del nord d'Àfrica, tot i que ja va advertir que la rebaixa podia tenir "efectes col·laterals" beneficis per a la seguretat viària i la contaminació ambiental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook