09 de març de 2011
09.03.2011
Reivindicació laboral

"Els sindicats d'AENA haurien de pensar abans de parlar de vaga"

Homs recorda que Catalunya és un destí turístic de primer ordre i espera que ho tinguin en compte els convocants

08.03.2011 | 20:48

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recriminat aquest dimarts l'actitud dels sindicats d'AENA, subratllant que haurien de pensar 'una mica més' abans de parlar de vaga en temps de crisi econòmica. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha recordat que Catalunya és un destí turístic de primer odre, i ha remarcat que espera que els convocants ho tinguin en compte i que s'arribi a una solució abans d'arribar a l'extrem de la vaga. Deixant clar que qualsevol reivindicació laboral és 'legítima', ha afegit que això té un límit si 'acaba entorpint un país sencer'. 'I tota la gent que es guanya la vida amb el turisme a Catalunya què? Que no tenen drets també?', ha preguntat.

Homs ha indicat que espera que l'anunci de vaga per part dels sindicats d'AENA no afecti els drets més elementals de la ciutadania. Després de deixar clar que totes les reivindicacions laborals són legítimes si estan en el marc democràtic, ha apuntat que això tampoc pot acabar 'entorpint un país sencer'.

Ha subratllat que no és només la gent que vulgui utilitzar l'avió per anar a treballar o de vacances, sinó també que Catalunya és un 'destí turístic de primer odre'. 'Aquest tipus de plantejaments en un moment de crisi que tenim, s'hauria de pensar una mica més a l'hora de formular-nos per molt legítima que sigui la reivindicació laboral', ha assenyalat.

El també secretari general de Presidència ha remarcat que la gent que viu del turisme també té drets, i ha dit que espera que d'aquí fins aleshores, 's'hi entrarà en raó'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema