10 de març de 2011
10.03.2011
Serà diputat no adscrit

Laporta no podrà presentar lleis en solitari

La Mesa del Parlament accepta que Laporta abandoni SI i es quedi al grup mixt

10.03.2011 | 16:32

La Mesa del Parlament que s'ha reunit aquest dijous al migdia ha acceptat l'escrit que havia entregat el president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, en què comunicava la seva decisió d'abandonar el subgrup parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Laporta continuarà al grup mixt però passarà a ser diputat no adscrit. Això comportarà que no tingui competències per presentar iniciatives legislatives en solitari i deixi de presidir la Comissió de Cooperació i Solidaritat. En canvi, sí que podrà presentar esmenes als projectes i proposicions de llei. Segons la Mesa, correspon als integrants el nou repartiment dels temps d'intervenció.

Laporta deixa el subgrup de SI però continuarà al grup mixt amb els tres diputats del subgrup de Solidaritat i els tres del subgrup de Ciutadans. Per tant, a partir d'ara els dos subgrups que formen el grup mixt estarà format per tres diputats. Així ho ha explicat el vicepresident primer, Lluís Maria Corominas, a la sortida de la reunió.

El president de Democràcia Catalana no podrà presentar sol una iniciativa legislativa al Parlament i per tant haurà de buscar el suport d'algun altre partit des del principi. En canvi, com a diputat no adscrit del grup mixt sí que podrà presentar esmenes als projectes i proposicions de llei. En cas que no presenti esmena tindrà dret a expressar la seva posició davant del ple durant un temps proporcional a la seva representativitat en el grup mixt, és a dir una setena part. També de manera proporcional a la seva representativitat podrà presentar preguntes i interpel?lacions. D'altra banda, podrà ser membre d'una comissió parlamentària però no en podrà presidir cap i, per tant, abandonarà la presidència de la comissió de Cooperació i Solidaritat que ocupava.

D'altra banda, hauran de ser els integrants del grup mixt els que hauran d'acordar el nou repartiment dels temps d'intervenció i de la participació als òrgans parlamentaris i, en cas que no arribin a un acord, la Mesa acabarà decidint.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook