11 de març de 2011
11.03.2011
Al ministeri d´Interior

Albert Vilalta renuncia a ser indemnitzat

El català va pasar 27 dies segrestat al desert de Mali per Al-Qaida al Magreb Islàmic

09.03.2011 | 22:39
Albert Vilalta.

Albert Vilalta, que va passar 267 dies segrestat al desert de Mali per Al-Qaida al Magreb Islàmic, ha demanat al ministeri de l'Interior que no tramiti la seva petició de ser considerat víctima del terrorisme.

Segons que han informat avui fonts d'Interior a EFE, Vilalta ha remès un escrit a l'Oficina d'Atenció de Víctima del Terrorisme en el qual demana que no es tramiti la seva petició.

Albert Vilalta va assegurar el mes de novembre passat, després de presentar la sol·licitud per ser considerat víctima de terrorisme, que lliuraria la indemnització que pogués rebre a l'Associació de Víctimes del Terrorisme de Catalunya.

En aquell moment diu que va iniciar el tràmit per ser considerat víctima "per recomanació de l'Associació de Víctimes del Terrorisme i del ministeri de l'Interior, i perquè va considero que he estat objecte d'un acte terrorista patint, de la mateixa manera que la meva família, les seves conseqüències".

Segons la legislació actual, els ciutadans espanyols que pateixen actes terroristes fora d'Espanya només són considerats víctimes de terrorisme si la causa de l'acció és la nacionalitat espanyola de l'objectiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema