11 de març de 2011
11.03.2011
Mal temps i vent

El cap de setmana vindrà amb intenses pluges

Es preveu que caiguin uns 100 litres per metre quadrat a la meitat est de Catalunya

10.03.2011 | 16:55
Es preveu un cap de setmana passat per aigua.

El pas d'una depressió situada entre Catalunya i les Illes Balears deixarà aquest dissabte quantitats superiors als 100 litres per metres quadrat al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya. Serà dissabte quan les precipitacions siguin generalitzades, tot i que s'iniciaran divendres a la nit al sud de Catalunya i s'aniran desplaçant progressivament cap al nord. Les pluges vindran acompanyades de fortes ratxes de vent i una alteració de l'estat de la mar de llevant, amb onades que poden ser superiors als 2,5 metres. El diumenge les precipitacions desapareixeran, però dilluns s'esperen noves pluges.

A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 cm per sobre dels 2.000 metres, i els 50 cm per sobre dels 2.300. Durant la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est.

A part de les precipitacions, el vent de llevant i xaloc bufarà al litoral i prelitoral i anirà acompanyat d'un temporal marítim, amb onades de que poden superar els 2,5 metres d'alçada, sobretot a la meitat nord de Catalunya. Està previst que diumenge, la situació millori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit