11 de març de 2011
11.03.2011
"Tàndem indestructible"

Duran creu que la sintonia amb Mas molesta a l'oposició

El líder d'Unió reclama al govern espanyol que assumeixi la necessitat de l'energia nuclear

11.03.2011 | 13:57

El líder d'Unió i portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, constata en la seva carta setmanal al web que l'oposició està neguitosa davant el 'tàndem indestructible' que fa amb Mas. Després que ahir dijous, el Congrés es pronunciés sobre la compatiblitat de l'exercici de diputat amb els altres càrrecs que ostenta Duran com a president de quatre comissions de la Generalitat, Duran creu que l'oposició està 'empipada' perquè la cohesió entre ell i Artur Mas 'trasllada confiança a la societat'. A banda, enmig del paquet de mesures espanyoles per l'estalvi energètic, el líder d'Unió reclama al govern espanyol que assumeixi la necessitat de l'energia nuclear.

Duran té clar que l'oposició està molesta per la seva sintonia amb el president de la Generalitat, que qualifica de 'tàndem indestructible', i considera que 'aporta un valor afegit' que 'neguiteja l'oposició' i 'satisfà la ciutadania'. Així ho expressa en el seu escrit setmanal, en què respon així el veto d'ERC i PSC a la compatibilitat dels seus càrrecs.

El líder d'Unió considera que ERC va demanar votació separada del seu nom respecte d'altre en la votació al Congrés amb l'únic motiu de votar-hi en contra. Mentre exposa que alguns diputats del PSC li 'tenien totes les ganes', també retreu a Joan Ridao que hi votés en contra quan ell és diputat i alhora ha estat membre de la comissió de traspassos.

A diferència del tripartit, Duran constata que el nou Govern és un, sense dirigents que vulguin marcar terreny propi, com passava, al seu parer, anteriorment.' Som un únic govern, no dos, i som conscients que la ciutadania ens valora aquesta actitud', insisteix.

Arran del paquet de mesures per l'estalvi energètic endegades per Madrid, Duran reclama al govern espanyol que assumeixi la necessitat de l'energia nuclear. En política energètica, cal 'simplement agafar el bou per les banyes', diu Duran, després de denunciar la gran dependència energètica.

En opinió seva, la solució de futur en aquesta matèria no passa només per les energies renovables o el cotxe elèctric, sinó per l'energia nuclear. Mentre el govern no assumeixi aquesta necessitat, 'no hi haurà un pla seriós que vagi més enllà de la conjuntura i que tingui credibilitat', esgrimeix Duran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook