El Govern va comunicar ahir a l'Executiu català que els traspassos de competències ja acordats no es poden reobrir per tornar a negociar el seu contingut o el seu finançament, en una reunió en la qual van acordar que en les pròximes setmanes es fixaran les prioritats per abordar noves transferències. Una trobada on també es va abordar la situació de l'aeroport de Girona.

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, es va reunir durant prop d'una hora i mitja amb la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, que va insistir que Catalunya no acceptarà cap traspàs que no vingui acompanyat dels necessaris recursos econòmics.

Ortega va expressar a Chaves la seva preocupació pels aeroports de Reus, Sabadell i Girona, tema sobre el qual va trobar el vicepresident disposat a crear un grup de treball que avanci en la seva desclassificació d'interès general. També va demanar-li que intercedeixi davant Foment perquè es redueixin les taxes aeroportuàries a l'aeroport de Girona amb la finalitat que la línia de baix cost Ryanair hi mantingui la seva activitat.