Un jutge de Barcelona ha permès a una vídua seguir vivint al pis de lloguer de renda antiga del qual era titular el seu marit, malgrat que la immobiliària propietària de l'immoble pretenia desnonar-la per no haver comunicat en el termini previst la seva intenció de subrogar el contracte.

A la sentència, el jutge dóna la raó a la vídua, que va ser demandada per la immobiliària Gestió i Arrendaments Urbans, argumentant que el contracte de lloguer segueix sent vàlid perquè el va signar el seu difunt marit el 1971, quan segons la llei vigent el marit tenia competències de representació legal i jurídica de la seva dona.

La dona, defensada en aquest plet pel bufet d'advocats Col·lectiu Ronda, viu en un pis de lloguer de renda antiga, pel qual paga 200 euros mensuals gràcies a un ?con??????trac???????te d'arrendament que estava a nom del seu marit.

Transcorreguts els tres mesos des de la mort que la llei fixa de termini màxim perquè els cònjuges dels arrendataris d'un habitatge puguin subrogar el contracte de lloguer, la immobiliària va exigir a la vídua que abandonés l'habitatge o acceptés una pujada del preu del lloguer del pis.