11 de març de 2011
11.03.2011
Dret a l'autodeterminació

El Parlament dóna llum verda a les consultes sobiranistes

La cambra fa costat a la consulta de Barcelona amb el sí de CiU, SI i ERC, l'abstenció d'ICV i el no de PSC, PPC i C's

10.03.2011 | 14:33

El parlament català ha aprovat avui una moció en la qual es considera que "el dret a l'autodeterminació dels pobles és un dret irrenunciable del poble de Catalunya", i en la qual també s'expressa el suport a les consultes sobiranistes com la prevista a Barcelona el 10 d'abril.

La moció, que havia estat presentada per Solidaritat (SI) encara que ha estat substancialment modificada amb un text alternatiu proposat per CiU, ha comptat amb el suport d'aquestes dues formacions però també d'ERC, mentre que ICV-EUiA l'ha acceptada parcialment i PSC, PP i Ciutadans han votat en contra.

El primer punt del text aprovat afirma textualment que "el Parlament de Catalunya considera el dret a l'autodeterminació dels pobles com un dret irrenunciable del poble de Catalunya", i "així ho ha explicitat en repetides votacions el Parlament com a seu de la sobirania" del poble català.

La moció afegeix que el Parlament "defensa el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement a través de consultes a la ciutadania i agraeix la implicació de les persones voluntàries als municipis on s'estan organitzant i a tots els que hi participen".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook