11 de març de 2011
11.03.2011
Revoltes a Líbia

El Parlament insta la "intervenció" immediata a Líbia

Defensa que la intervenció s´ha de decidir en el marc de les Nacions Unides

10.03.2011 | 19:16

El Parlament català ha instat avui el Govern que doni suport a una "intervenció immediata" de les forces internacionals a Líbia davant la violència exercida pel règim del coronel Gaddafi sobre la població civil.

En una declaració llegida en el ple pel secretari primer de la Mesa, Josep Rull, el Parlament català ha defensat que la intervenció s'ha de decidir en el marc de les Nacions Unides en col?laboració amb la Lliga Àrab i la Unió Africana, "que comparteixen els objectius de pacificació i de trànsit a la democràcia ".

D´aquesta manera, ha demanat a la Unió Europea que adopti de manera "urgent" les mesures necessàries per acabar amb les actuals activitats bèl·liques i per consolidar un procés pacífic de transició democràtica.

D'altra banda, el Parlament català s'ha sumat als actes commemoratius del Dia Europeu en record de les víctimes del terrorisme i l'atemptat de l'11 de març de 2004 a Madrid, i en una altra declaració llegida per Rull s'ha mostrat "el rebuig a qualsevol forma de violència, i la necessitat de lluitar per les llibertats polítiques ".

S'ha reafirmat també en el suport a "la lluita contra el terrorisme i al treball que duen a terme els forces i els cossos de seguretat i justícia ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook