13 de març de 2011
13.03.2011
Educació

Comença el segon torn de la setmana blanca

Fins divendres, faran vacances els alumnes de les comarques de Barcelona, Tarragona i del Solsonès

07.03.2011 | 11:14

La segona tanda de setmana blanca s'inicia aquest dilluns i finalitzarà divendres que ve. Així doncs, els escolars adscrits als Serveis Territorials a la Catalunya Central de la comarca del Solsonès, del Baix Llobregat, Barcelona Comarques, Tarragona, Vallès Occidental i centres del Consorci d'Educació de Barcelona inicien una setmana de vacances després que la resta de comarques ho fessin del 28 de febrer al 4 de març. Els alumnes catalans van començar una setmana abans aquest curs, el 7 de setembre, per poder fer aquests dies de vacances, una mesura polèmica impulsada per l'anterior Departament d'Educació i que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja ha anunciat que seria la primera i última.

Per fer front a la difícil conciliació entre els horaris de pares i nens, a Barcelona i en algunes localitats de l'àmbit metropolità com Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat o Cornellà de Llobregat, entre d'altres, es va decretar com a festiu local aquest dilluns 7 de març.

El curs 2010-2011 va començar abans de l'habitual, el 7 de setembre, per l'aplicació del nou calendari escolar implantat per l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall. Aquesta proposta va generar crítiques per la manca d'ajudes o per la poca previsió amb que s'ha implantat. Amb el canvi de Govern, la nova consellera d'Educació, Irene Rigau, ja va mostrar la seva voluntat que aquesta setmana no es repeteixi en el futur.

Un dels beneficiats de la primera setmana blanca, a més dels nens que veuen que no han d'anar a l'escola, ha estat el sector turístic del Pirineu, que ha vist com s'ha superat en un 20% les expectatives d'esquiadors per aquest cap de setmana que, pels barcelonins, s'allarga fins dilluns. El bon temps i les últimes nevades han atret moltes famílies fins als complexos esquiables. Gran Pallars ha acollit dissabte 5.000 esquiadors i aquest diumenge calcula a arribar als 4.000. L'ocupació hotelera al Pirineu també s'ha disparat aquest cap de setmana. A Baquèira Beret s'ha superat el 95% i a la Vall de Núria s'ha penjat el cartell de complet.

Per la seva banda, els pares no acaben de fer un bon balanç d'aquesta primera setmana blanca, entre el 28 de febrer i el 4 de març. És el cas de la federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya, la FAPAC, que denuncia la 'desinformació' i la 'falta de consens en la primera i última setmana blanca del curs escolar. El president de l'associació a les comarques gironines, David Font, va assegurar aquest diumenge que la participació en els casals ha estat 'molt minsa', situant-se en el 5%, en bona part, a causa del cost que han tingut les activitats, entre 50 i 60 euros, per la retallada de les subvencions de la Generalitat.

Font va dir que la sensació ha estat 'd'expectació' ja que fins que no han arribat aquests dies de festa ningú sabia gairebé què fer. 'No diem que la setmana blanca sigui dolenta, però en aquest format no funciona', ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook