Quatre ocupants d'un turisme, dues dones i dos menors, van morir ahir al matí en un xoc frontal contra un camió a la carretera N-340 a Tarragona, segons van informar els Mossos d'Esquadra. El cotxe en què viatjaven les dues mares amb els seus dos fills va envair el carril del camió a la carretera, que anava en sentit contrari, al quilòmetre 1.172 de la carretera, molt a prop de la Punta de la Móra.

Els dos menors eren un nen de vuit anys i una nena d'un, segons els Mossos d'Esquadra, i viatjaven amb les seves respectives mares, María Mercedes T.T., de 31 anys, i María Delfina T.H., de 40, les dues veïnes de Torredembarra, que també van morir en el xoc, mentre que el camioner va sortir il·lès.

L'accident va passar cap a les 9.20 hores quan el cotxe va envair el carril del camió a la carretera N-340, provocant el xoc frontal mortal. Segons va explicar l'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, els dos menors no portaven a lloc el cinturó de seguretat i la principal hipòtesi és que una "badada" de la conductora hagués estat la causa del sinistre.

Ballesteros, que va participar en la V Convenció municipal del PSC, va comentar el greu succés i va indicar que feia temps que no es produïen accidents en aquesta zona, on temps enrere s'havien registrat problemes de trànsit que van quedar solucionats amb la conversió d'aquest tram en una autovia amb quatre carrils.

En igual sentit que Ballesteros, el director de Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, va explicar que es desconeixen els motius de l'accident que va obligar a tallar els dos sentits de la via i a desviar el trànsit per les vies T-202 i N-340a.

Totalment atrapat

El cotxe va quedar totalment atrapat sota el camió a causa de l'impacte, cosa que va dificultar les tasques per recuperar els cadàvers, que es van prolongar fins poc després de les 11 hores, i en què van treballar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat. De fet, per finalitzar l'evacuació dels cossos van haver d'esperar que una grua aixequés el camió. El camió transportava gasoil, i per això va ser necessari transbordar el líquid abans de poder començar la seva retirada de la calçada.

El director de Servei Català de Trànsit va explicar que ha estat un accident d'"extrema violència" causat per una distracció del conductor o un excés de velocitat, ja que "l'asfalt estava sec" i les condicions meteorològiques eren favorables. Per això, va reclamar "extremar la prudència" i va instar a "no perdre la concentració en els trajectes curts" i a "complir amb les normes de circulació".