14 de març de 2011
14.03.2011
"Errors en el seu CV"

Ortega reconeix que no es va llicenciar en psicologia

La vicepresidenta admet que les dades del seu currículum on apareix com a psicòloga són falses

14.03.2011 | 21:37

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat avui disculpes públicament per la inclusió d'un "error involuntari" en el currículum vitae que es va distribuir des del executiu català el dia del seu nomenament i que li atribuïa una llicenciatura que no té.

En el currículum, es qualificava Ortega de "llicenciada en Psicologia", quan en realitat li van faltar dues assignatures per acabar la carrera a la Universitat de Barcelona.

En un apunt al seu bloc a Internet, Ortega reconeix l '"error involuntari" inclòs en el seu currículum: "La meva trajectòria empresarial i política de més de vint anys ha estat totalment allunyada de la Psicologia, i no és el meu tarannà atribuir mèrits que no em toquen".

"Per tant, demano públicament disculpes i lamento l'error respecte a l'abast de la meva formació acadèmica, tal com ja he expressat al president de la Generalitat", afegeix Ortega, en resposta a les primeres crítiques de l'oposició.

<strong>Crítiques de la oposició</stong>

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha titllat aquest cas de "incident lamentable", un error pel qual els socialistes preguntaran al Parlament català.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat que "l'episodi es descriu per si mateix, però no ens van acarnissar amb això i menys si el Govern admet un error".

"Això no treu-ha afegit-que es tracti d'un error groller, que salta a la vista, i espero que prenguin mesures pertinents per aclarir-ho, però en el nostre país hi ha problemes més greus dels que hem d'ocupar".

En Solidaritat Catalana per la Independència (SI), el seu secretari general, Uriel Bertran, ha indicat que el pitjor que pot passar en un assumpte com aquest és que es falsegi una dada, motiu pel qual la seva subgrup al Parlament presentarà algun tipus de iniciativa per "demanar explicacions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook