15 de març de 2011
15.03.2011

El Govern nomenarà Regard com a delegat a París

El Consell Executiu rellevarà Apel·les Carod-Rovira pel cònsol honorari de Lituània a Barcelona

14.03.2011 | 23:21
Miquel Vila Regard

El Consell Executiu cessarà aquest dimarts al delegat de la Generalitat a París, Apel·les Carod-Rovira, i nomenarà en el seu lloc a Miquel Vila Regard, segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN. Vila exerceix com a cònsol honorari de Lituània a Barcelona i presideix l'Associació de Premsa Professional (APP), una organització amb seu a la capital catalana que representa a 60 editorials i més de 200 publicacions professionals. Vila prendrà el relleu d'Apel·les Carod-Rovira, qui durant gairebé tres anys ha dirigit la delegació de París. Carod va ser nomenat a mitjans de 2008 pel govern tripartit i es va convertir en el primer delegat amb funcions diplomàtiques de la Generalitat a França.

El Govern acordarà en la reunió d'aquest dimarts el cessament d'Apel·les Carod-Rovira com a delegat del Govern a París. Després del nomenament de Senén Florensa com a secretari d'Afers Exteriors, l'executiu d'Artur Mas posarà al capdavant de l'oficina de París a Miquel Vila Regard.

El nou delegat a París ha treballat com a editor de revistes del sector turístic i combina la tasca diplomàtica com a cònsol honorari amb la presidència de l'Associació de Premsa Professional (APP), una organització que recentment ha canviat el nom pel de 'Coneqtia'. L'associació ofereix serveis d'assessorament i informació als seus socis, que són majoritàriament editorials i publicacions dirigides a professionals.

Amb el cessament del Consell Executiu, Apel·les Carod-Rovira culminarà una etapa de gairebé tres anys al capdavant d'una delegació on hi treballen una trentena de persones de les diferents agències públiques com ACC1Ó, l'Agència Catalana de Turisme (ACT), l'Institut d'Indústries Culturals (ICIC) o l'Institut Ramon Llull (IRL).

Apel·les Carod va ser nomenat delegat de París a finals del juliol del 2008 amb la missió de coordinar la representació catalana ja existent a França i emprendre l'activitat diplomàtica en virtut de les competències en acció exterior que va atorgar l'Estatut al Govern de la Generalitat.

El nomenament va ser criticat per l'oposició per la seva condició de germà del llavors vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Abans d'assumir la responsabilitat a París, Apel·les Carod-Rovira ja havia ocupat alguns càrrecs en el govern Pasqual Margall, exercint de secretari de Coordinació Interdepartamental, i posteriorment va assumir la secretaria del Consell Tècnic de la Generalitat.

Abans de l'arribada de Carod a París, la Generalitat disposava de la 'Maison de la Catalogne', un centre de caràcter més cultural que s'ubicava en ple Barri Llatí, molt a prop del bulevard Saint-Germain. El govern del tripartit va decidir tancar aquest espai i va destinar el preu del lloguer de l'edifici (376.000 euros l'any) a pagar la resta de delegacions arreu del món. Des de llavors, les diferents agències de la Generalitat i la representació del Govern a París es troben en un mateix edifici, situat al carrer Boétie, molt a prop de l'Opera i del Palau de l'Elisi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook