16 de març de 2011
16.03.2011
"Llicenciada" en Psicologia

L'oposició veu insuficients les disculpes d'Ortega

Tots els altres partits demanaran a la vicepresidenta explicacions al Parlament

15.03.2011 | 22:29

Tots els grups de l'oposició han considerat aquest dimarts insuficients les disculpes de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que aquest dilluns va demanar perdó en un apunt en el seu bloc perquè en el seu currículum oficial figurava falsament que era llicenciada en Psicologia.

Per aquesta raó, PSC i PP han avançat que aprofitaran la compareixença de la vicepresidenta aquest dimecres a la comissió d'Assumptes Institucionals de la Cambra per demanar-li explicacions públicament.

Els grups parlamentaris de l'oposició han coincidit també a assenyalar que la polèmica sobre els estudis d'Ortega posa en dubte l'afirmació de Mas que formaria el Govern dels millors.

PP i ERC han recordat també que l'"error" d'Ortega ve de lluny, ja que en el currículum que va lliurar al Parlament el 2006 a la VIII legislatura ja apareixia com a llicenciada en Psicologia.

Més enllà ha anat el diputat de SI Alfons López Tena quan ha titllat de "presumpta delinqüent" a la vicepresidenta de la Generalitat, i ha anunciat que el seu partit intentarà impulsar una comissió d'investigació que aclareixi dues coses: si la vicepresidenta és la responsable de l'error en el seu currículum, i si ha exercit com a psicòloga sense estar llicenciada.

López Tena ha advertit que els dos casos estan tipificats en el codi penal i podrien comportar penes de presó, i ha avisat que si la hipotètica comissió demostrés irregularitats portaran el cas a la Fiscalia.

Per la seva banda, el grup parlamentari de CiU ha sortit en defensa de la vicepresidenta i ha reiterat la seva "total confiança" en la capacitat d'Ortega per desenvolupar el càrrec que li ha estat assignat.

El portaveu de la federació al Parlament, Jordi Turull, ha censurat que alguns grups "intentin despistar" avivant la polèmica, i ha avançat que Ortega donarà totes les explicacions necessàries durant la seva compareixença d'aquest dimecres davant de la comissió d'Assumptes Institucionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook