16 de març de 2011
16.03.2011
Cada dia

La setmana blanca atreu 1.800 esquiadors al Port del Comte

El nivell d'ocupació a les pistes és el doble que el de l'any passat per aquestes dates

10.03.2011 | 10:15
Cues a l´estació d´esquí del Port del Comte.

L'estació d'esquí Port del Comte (Solsonès) ha rebut la visita d'uns 1.800 esquiadors cada dia durant el segon torn de la setmana blanca. Segons el seu director, Alfons Ferrer, el fet que sigui una instal·lació familiar i amb un públic 'majoritàriament' barceloní ha fet que el nivell d'ocupació estigui del voltant del 100%. Ferrer ha explicat que molts dels hotelers de la zona tenen totes les habitacions ocupades i, fins i tot, 'els hi manca espai', i ha afegit que el nivell d'ocupació és el doble que el de l'any passat per aquestes dates. Malgrat tot, en declaracions a l'ACN, el director de l'estació ha dit que la setmana blanca està 'mal plantejada' perquè concentra tota l'activitat en pocs dies.

Ferrer considera que la setmana blanca hauria d'estar repartida en 'unes quatre setmanes' per evitar la concentració a les pistes d'esquí. Per al director de l'estació del Port del Comte es tracta d'una 'bona iniciativa', però creu que 'encara no ha estat ben resolta i s'hauria de treballar més'.

En el cas de l'estació d'esquí del Solsonès, la majoria d'esquiadors s'han concentrat durant el segon torn de la setmana blanca. Per a Ferrer, hi ha diversos motius que expliquen aquesta concentració. D'una banda, el públic, majoritàriament barceloní i familiar, i alguns esdeveniments importants de la comarca, com és el cas del Carnaval de Solsona, un dels més freqüentats de la Catalunya Central.

Ferrer ha explicat que la temporada d'esquí 'està sent molt complicada'. 'És un any difícil per a nosaltres', ha afegit. Segons el director, el total de precipitació acumulada durant tota la temporada 'està al voltant dels 40 litres' i ha afegit que la neu és 'un bé cada cop més escàs'.

Malgrat tot, Ferrer ha explicat que el fred permet garantir una 'bona qualitat' de la neu fabricada i, per això, destaca que és important que els esquiadors 'es conscienciïn' que la neu produïda també permet unes bones condicions d'esquí.

Ferrer no creu que la setmana blanca pugui salvar la temporada d'esquí i confia en què 'caigui una bona nevada' durant aquest mes de març. De moment, es preveu que les pistes del Port del Comte estiguin obertes fins Setmana Santa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit