17 de març de 2011
17.03.2011
El 2010

Catalunya exporta un 14% més de productes agroalimentaris

És una pujada del 3% respecte el curs anterior i mostra que s´ha desenvolupat molt la indústria elaboradora catalana

15.03.2011 | 19:35

Catalunya va augmentar un 14% les exportacions agroalimentàries el 2010, davant d'un increment de les importacions del 3%, segons dades de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Això ha contribuït a la millora de la balança agroalimentària amb l'exterior, que s'ha situat al 80,1%, respecte del 37,3% del 1986.

El cap del Gabinet Tècnic de la Conselleria, Francesc Reguant, ha explicat a Europa Press que, malgrat que Catalunya ha estat tradicionalment dependent de l'exterior, ha desenvolupat molt la indústria elaboradora.

"Catalunya és la primera regió europea en indústria agroalimentària, amb un sector molt competitiu que malgrat la crisi ha resistit i ha millorat les exportacions", ha argumentat.

El repte a curt i mitjà termini és l'augment de costos de les matèries primes, com soja i cereals, que faran créixer el valor de les importacions i pot perjudicar la taxa de cobertura.

Catalunya exporta sobretot productes carnis, vi i cava, oli i fruita, mentre que importa sobretot soja, cereals i llet com primera matèria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook