17 de març de 2011
17.03.2011
Nou Govern de la Generalitat

CiU deixa en suspens el desdoblament de la variant de Manresa

Nadal havia programat l'obra per al 2011, però CiU ho condiciona a la disponibilitat pressupostària

11.03.2011 | 09:37

El nou Govern de CiU desconeix si podrà mantenir el compromís que havia adquirit el tripartit de desdoblar la variant de Manresa aquest 2011. L'actuació, que ha de servir per millorar la seguretat viària d'aquest tram de la C-55, està pendent de la disponibilitat pressupostària de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Pocs mesos abans d'esgotar la legislatura, l'aleshores departament de Política Territorial i Obres Públiques, presidit pel conseller Joaquim Nadal, va fer una sèrie d'actuacions de millora a la variant de Manresa, que van incloure, entre d'altres, la instal·lació d'una mitjana intermèdia al revolt del quilòmetre 27, i la millora de l'accés a Sant Pau. Les obres van ser impulsades després que una plataforma ciutadana recollís 30.000 signatures per exigir actuacions de millora amb l'objectiu d'evitar-hi accidents de trànsit.

A banda d'aquestes actuacions, la conselleria va prometre que aquest 2011 convertiria en autovia el tram de la variant de Manresa pendent de desdoblar, és a dir, el que va del polígon de Bufalvent fins al nus del Guix, d'un quilòmetre i mig de llargada. El desdoblament inclouria una mitjana intermèdia, tal com ja succeeix en el tram desdoblat entre Sant Pau i Bufalvent.

Ara, l'entrada del nou Govern de CiU ha provocat que els projectes pendents d'executar quedin de moment aturats fins que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, no conegui el pressupost que tindrà el seu departament. Fonts de la conselleria han explicat que "no tindrem el pressupost aprovat fins al maig i, per tant, de moment no tenim clares les consignacions per a cada actuació". Per aquest motiu, afegeixen les mateixes fonts, "desconeixem si l'obra es farà aquest 2011 o ja el 2012". En tot cas, assenyalen, "la prioritat és la seguretat viària i, per tant, aquest tema, com que ho és, s'executarà tan ràpid com sigui possible". La variant est de Manresa ha registrat vint víctimes mortals els últims deu anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook