20 de març de 2011
20.03.2011
A partir del maig

El Vendrell prohibeix entrar amb la cara tapada als edificis municipals

El regidor de Convivència, Jaume Domingo, afirma que l'objectiu de la nova ordenança és posar sobre la taula el 'sentit comú' dels ciutadans

14.03.2011 | 14:42
A partir del maig no es podrà entrar amb la cara tapada a cap edifici municipal del Vendrell.

El ple municipal del Vendrell ha aprovat aquest dilluns l'ordenança del civisme i la convivència que, tot i no mencionar de forma específica el burca i el nicab, prohibeix entrar a les dependències municipals amb la cara tapada. L'aprovació de la nova ordenança del civisme ha tirat endavant amb 16 vots a favor (CiU, PSC i ERC) i quatre en contra dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). La nova normativa, que preveu multes de fins a 3.000 euros als incívics, passarà ara a informació pública i es preveu que entri en vigor el pròxim mes de maig. L'ordenança també fa referència al 'top manta'. Se seguirà sancionant tant els compradors i els venedors de la venda ambulant il·legal.

El regidor de Convivència, Jaume Domingo, ha manifestat que l'objectiu de la nova ordenança de civisme és posar sobre la taula el 'sentit comú' dels ciutadans i que, 'malauradament', per aconseguir-ho s'ha de recórrer a la vigilància i a les multes. 'Es prohibeix la venda ambulant sense permís regulant així el 'top manta' i també es prohibeix l'entrada als edificis municipals amb elements que puguin impedir la identificació de les persones', ha explicat Domingo, que ha afegit que la nova ordenança també regularà 'la vida quotidiana diària dels ciutadans' pel que fa al seu comportament al carrer, al compliment dels horaris estipulats per llençar les escombraries així com els hàbits que facin a les seves llars i puguin afectar negativament als veïns.

Tot i que la majoria dels grups de l'oposició han dit 'sí' a l'ordenança del civisme, molts d'ells han retret a l'equip de govern (CiU) 'el retard' que ha acumulat l'aprovació d'aquesta normativa, una de les prioritats anunciades a l'inici del mandat i que s'ha fet realitat a dos mesos de les pròximes eleccions municipals. Domingo ha atribuït aquest retard a les 'dificultats' que s'han trobat per arribar a un consens amb la resta de forces polítiques.

L'únic grup de l'oposició que ha votat en contra de l'aprovació de l'ordenança del civisme ha estat PxC. Un dels seus regidors, Joan Carrasco, considera que la normativa està 'disfressada' i que no soluciona els problemes reals dels ciutadans del Vendrell. Carrasco també ha retret que a l'hora de confeccionar l'ordenança 'CiU va preferir col·laborar amb entitats magrebines abans que amb nosaltres'. Des de PxC s'ha demanat que l'ús del burca i el nicab es prohibeixi 'a tots els espais exteriors que formen part de la via pública'.

Unanimitat perquè L'Himne de la pau de Pau Casals sigui l'oficial de l'ONU

D'altra banda, en el ple municipal d'aquest dilluns també s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada per tots els grups municipals en la què es reivindica la restauració de l'Himne de la pau, compost per l'artista vendrellenc Pau Casals, com a himne oficial de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

El fet es remunta a l'octubre del 1971, quan es va estrenar l'Himne de les Nacions Unides, conegut també com l'Himne de la pau, obra de Pau Casals, amb lletra del poeta nord-americà W. H. Auden. Ara, amb motiu del quarantè aniversari de la composició i interpretació d'aquest himne, l'Ajuntament del Vendrell demanarà la seva restauració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook