22 de març de 2011
22.03.2011
Prevenció d´incendis

El Govern prohibeix fer foc en zones forestals

Fins el 15 d'octubre no es podran cremar les restes de poda o agrícoles sense autorització

15.03.2011 | 11:56

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha prohibit fer foc en zones forestals sense autorització des d'aquest dimarts fins el 15 d'octubre per prevenir els incendis forestals, segons un decret de 1995.

Segons un comunicat, la norma regula que als terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i a la franja de 500 metres, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda, d'aprofitaments forestals, agrícoles ni de jardineria sense l'autorització expressa del departament.

Alhora, també s'ha prohibit llançar objectes encesos; llençar escombraries i restes vegetals i industrials de cap tipus que puguin causar un incendi, llançar coets, focs artificials i altres artefactes de foc.

El procés de concessió d'autoritzacions s'ha digitalitzat mitjançant un programa informàtic que permet gestionar-les ordenadament.
La temporada passada es van concedir 5.596 autoritzacions per fer foc entre el 15 de març i el 15 d'octubre, mentre que altres 601 es van denegar al no complir els requisits.

A més, en circumstàncies meteorològiques d'alt risc, el departament podrà anul?lar les autoritzacions prohibint encendre qualsevol mena de foc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook