02 de juny de 2011
02.06.2011
Protestes dels 'indignats'

Mas avisa que l'espai públic no es pot ocupar indefinidament

El president català dóna suport a Felip Puig i afirma que les explicacions del conseller han estat "més que àmplies"

01.06.2011 | 15:01

El president català, Artur Mas, ha abonat l'actuació del conseller d'Interior, Felip Puig, al capdavant dels Mossos durant l'actuació del passat dia 27 contra els 'indignats' de la plaça de Catalunya, i ha dit que grups de persones no poden ocupar l'espai públic "sense límit" de temps.

A la sessió de control del Parlament, Mas ha sortit al pas de les crítiques dels partits per l'actuació de la policia autonòmica en l'enfrontament que va derivar en les càrregues policials en l'operatiu per netejar el campament de la plaça de Catalunya, a Barcelona, i per la que Solidaritat ha demanat la destitució de Puig.

Poc després que el mateix conseller d'Interior donés la seva opinió sobre l'assumpte a la sessió de control al Govern, Mas ha assegurat que les explicacions de Puig han estat "més que àmplies" i "molt precises", ha dit.

"Segur que costa molt trobar els punts d'equilibri justos", ha admès Mas, que això no obstant ha demanat que es reflexioni sobre "si és admissible en una societat democràtica que determinats grups ocupin sistemàticament l'espai públic i se'l facin seu sense límit de temps".

"Si això ho fan uns a la plaça de Catalunya, ho poden fer altres a la plaça d'Urquinaona o a la plaça de Francesc Macià", ha afegit Mas, que ha recordat que "els espais públics són de tots".

També Mas ha expressat el seu convenciment que "la immensa majoria de la gent concentrada a la plaça de Catalunya és pacífica" i que "cal escoltar les seves opinions", però al mateix temps ha justificat l'actuació dels Mossos en què "no tots sense excepció es van comportar de manera pacífica", afirmació que ha exemplificat recordant la trentena d'agents ferits en l'operació de neteja de la plaça.

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran ha estat qui ha preguntat a Mas a la sessió de control sobre les càrregues policials de divendres passat, que van donar lloc a "unes imatges que van donar la volta al món i amb les quals la imatge de Catalunya ha quedat danyada", ha assegurat.

"No pot ser que tothom s'equivoqui excepte Puig. L'autoritat no es guanya amb autoritarisme, sinó sent fort amb els febles", ha subratllat Bertran, que ha demanat a Mas que destitueixi Puig "perquè la imatge de Catalunya recuperi el seu prestigi".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema