02 de juny de 2011
02.06.2011
Ensenyament

El PP i C's, a favor del castellà com a llengua vehicular

Reclamen el compliment de les sentències del Tribunal Suprem sobre l'ús de la llengua castellana a les escoles

01.06.2011 | 15:33

El PPC i Ciutadans (C's) han reclamat avui al Govern que doni compliment a les cinc sentències del Tribunal Suprem (TS) que estableixen que el castellà ha de ser una llengua vehicular amb el català en el sistema educatiu públic a Catalunya.

El Tribunal Suprem va dictar la setmana passada dues noves sentències, que se sumen a les tres resolucions anteriors de l'alt tribunal de final de l'any passat, en les quals insta la Generalitat a "adoptar les mesures necessàries" perquè el castellà sigui llengua vehicular amb el català.

A la sessió de control d'avui al Govern al Parlament, tant el PPC com Ciutadans han exigit a l'executiu català que compleixi amb aquestes cinc sentències del TS.

Durant la seva intervenció, la diputada del PPC María José García Cuevas ha acusat al Govern d'"imposar" els seus projectes "separatistes", per la qual cosa li ha reclamat "lleialtat institucional".

"Segons aquestes sentències, és absolutament incompatible el sistema educatiu actual amb la legislació, i cal adoptar les mesures necessàries perquè el castellà sigui llengua vehicular", ha argumentat la diputada popular.

En la seva compareixença, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha indicat que la Generalitat està aplicant les competències de l'Estatut: "Estem perfectament en norma", ha dit Rigau.

En un to més agre que la intervenció de la diputada del PPC, el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, li ha etzibat a la titular d'Educació: "Vostè està inhabilitada políticament (en aquesta qüestió), caldrà veure també si judicialment". "Si hi ha algun fonamentalisme aquí, és el seu grup des que estan en aquesta cambra", li ha contestat Rigau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema