El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que després de les eleccions generals, governi qui governi, s'haurà d'assumir la resolució de l'elevat dèficit fiscal que suporta Catalunya.

Mas va donar a aquest punt una rellevància clau en la seva conferència d'inauguració de la XXVII Jornada del Cercle d'Economia, amb el lema "Bases per a l'Economia del Segle XXI".

"De la solució d'aquest tema del dèficit fiscal vindrà si Catalunya té o no una col·laboració intensa amb el nou Govern que sorgeixi de les eleccions generals, governi qui governi i amb la majoria que sigui", va manifestar Mas referint-se a allò que CiU denomina com a nou pacte fiscal.

Artur Mas va advertir que "la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol està molt danyada però es reconstruirà si s'afronta aquesta qüestió" que va qualificar com "el gran tema de la pròxima legislatura".

"Posarem tota la carn a la graella per lliurar aquesta batalla, i no només perquè ens hi juguem molt, sinó perquè ens assisteix la justícia. Sé que és una batalla incòmoda, però és necessària i no la podem defugir", i per això Artur Mas va avançar que Convergència i Unió "ha de condicionar tota la seva actuació en aquesta legislatura a l'objectiu que hi hagi un acord en el pacte fiscal".