Unes 2.000 persones es van concentrar aquest divendres a la Plaça Major de Vic contra el racisme. La protesta havia estat convocada per un grup de ciutadans anònims a través de les xarxes socials amb l'objectiu de manifestar el "rebuig" dels vigatans al discurs "populista" de Plataforma per Catalunya. A la concentració s'hi van poder veure vigatans de tot tipus.

Els manifestants van cridar consignes com "Fora el feixista de la ciutat", en referència al líder de PxC, Josep Anglada. A més, en diverses ocasions es va poder sentir: "Boti, boti, boti, racista qui no boti". Després de gairebé una hora de concentració, els manifestants es van dirigir davant la casa de Josep Anglada per deixar-hi les pancartes.

La concentració, convocada a dos quarts de nou, va començar a aplegar ciutadans al mig de la Plaça Major. Entre xiulets i crits de "Fora el feixista de la ciutat" o "Tots som de casa", els manifestants es van dirigir cap a la porta principal de l'Ajuntament, i d'allà cap al carrer Verdaguer, al domicili de Josep Anglada.

Un cop davant la porta d'entrada, els concentrats van continuar cridant contra el líder de Plataforma per Catalunya amb frases com "Anglada, cabró, surt al balcó". Unes noies, acompanyades d'una nena que no tenia més de 10 anys, van enganxar els cartells i les pancartes contra el feixisme i Plataforma per Catalunya a la porta del domicili del líder de PxC.

Abans de dissoldre la concentració, un home d'origen magrebí va donar cops de sabata a una fotografia de Josep Anglada. Després, va voler calar-li foc, però un altre dels concentrats li ho va impedir.

Segons alguns dels missatges publicats a les xarxes socials, la concentració, entre d'altres, ha volgut denunciar que actualment té "més ressò" a l'opinió pública el fet que PxC hagi obtingut un cinquè regidor a Vic, "que no pas els milers de vigatans que no volen el "populisme barat" i "xenofòbia" a la política".

A la concentració s'hi ha pogut veure alguns integrants de CiU, ERC, CUP, SI, PSC i ICV que, a títol individual, han volgut donar suport a l'acte. A més, a la protesta també hi han estat presents alguns ciutadans vinculats a entitats i associacions de la ciutat com també immigrants de diferents procedències.