Dos agents dels Mossos d'Esquadra van quedar ferits lleus ahir a la nit quan retiraven de l'autopista AP-7 un turisme conduït per un home que circulava en sentit contrari a gran velocitat, a l'altura de l'Ampolla (Baix Ebre).

El conductor, José Tomás S.G., de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de Castelló, ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, un altre de danys i una falta de lesions.

Els fets van succeir ahir a la nit quan una patrulla que circulava per l'AP-7 es va trobar de cara amb un turisme que anava a gran velocitat pel carril esquerre i en sentit contrari per aquesta via, que va recórrer durant uns set quilòmetres en aquesta situació.

Donada la gran afluència de vehicles que transitaven per aquesta autopista i el perill que comportava el vehicle en direcció contrària, els agents van optar per seguir-lo per intentar aturar-lo, avisant-lo amb senyals acústics i lluminosos.

El conductor, no obstant això, va fer cas omís de les indicacions i va accelerar posant el vehicle a velocitats de fins a 150 quilòmetres per hora, segons els agents.

En constatar que el conductor no tenia intenció de parar, els agents van aprofitar un punt de menor circulació de vehicles i el van avançar, posant-se al davant per fer-lo frenar progressivament.

L'home, lluny de parar-se, va envestir llavors el cotxe policial i va causar ferides lleus per contusions als agents que van aconseguir finalment treure'l de la via, sense que provoqués més danys. El detingut passa avui a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa (Baix Ebre).