El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat als grups parlamentaris que defensen un vot contrari als pressupostos de la Generalitat que "s'ho pensin" i "entenguin la situació", ja que la no aprovació dels pressupostos "portaria a unes eleccions" i "això no ho desitja ningú". Tot i que comprèn que a cap partit li agrada "sentir-se lligat a un pressupost negatiu", Mas-Colell ha confiat en l'aprovació dels comptes públics catalans. En una entrevista al programa 'El matí' de Catalunya Ràdio, el conseller ha defensat la reforma de l'impost de successions i ha considerat "ideològiques" les propostes de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, sobre l'eliminació d'ambaixades.

El conseller defensa la reforma de l'impost de successions, tot i la pèrdua de recaptació de 52 milions, per ser una "promesa electoral molt ferma" i per portar a la seva "conseqüència lògica" la reforma de l'anterior Tripartit. A més, Mas-Colell ha expressat que el Govern vol "complir els seus compromisos" i ha recordat que l'anterior executiu tripartit va aprovar una rebaixa de l'impost de successions que va significar una pèrdua d'ingressos fiscals per la Generalitat molt major que l'actual.

D'altra banda, el titular d'Economia ha considerat que les declaracions de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, sobre retallar més els pressupostos eliminant les ambaixades i altres "subvencions ideològiques", són declaracions d'un "alt contingut ideològic", centrat en partides "molt petites i amb una importància molt alta per una part del país".

Mas-Colell ha recordat que els recursos del Fons de Competitivitat no estan contemplats als pressupostos i que preferiria que l'Estat transferís aquests diners perquè s'incloguessin als comptes públics per poder presentar un dèficit menor. En aquest sentit, ha assegurat que la resta de comunitats, juntament amb el Ministeri d'Economia, també intenten "fer els deures", tot i que és "dificilíssim" que compleixin amb els objectius de dèficit per aquest any, a no ser que es cancel·lin grans obres.

El conseller també ha explicat que "és prematur" parlar del refinançament dels bons i que la Generalitat demana a l'Estat que permeti tenir una estructura de deute "racional" i no pas tot a curt termini, ja que seria el contribuent català el que pagaria l'increment dels tipus interès que això suposaria. En aquest escenari, Mas-Colell ha explicat que no elimina "cap opció financera", veu encara lluny el pagament dels bons i es nega a donar més pistes sobre l'actuació del Govern en aquest sentit.

Mas-Colell ha negat que la Generalitat estigui "incomplint" cap objectiu de dèficit tenint en compte que es va trobar amb un dèficit molt més elevat -del 3,8%- del que s'havia de rebaixar inicialment -que havia de ser del 2,4%- i ha assegurat que Catalunya assolirà el llindar que exigeix l'Estat i la UE, amb "austeritat", però amb mesures d'estalvi, i sense haver de repetir uns pressupostos "com els d'aquest any". De cara al 2012, Mas-Colell espera un "panorama molt diferent", amb un increment dels ingressos.