La comissió d'estudi d'un nou model de finançament basat en el concert va començar a caminar ahir al Parlament amb la "voluntat constructiva" dels grups de la cambra.

La comissió, la creació de la qual es va acordar fa un mes, pretén analitzar les relacions fiscals entre Catalunya i l'Estat, l'actual sistema de finançament autonòmic, la seva incidència en el grau de desenvolupament econòmic i la prestació de serveis públics a Catalunya, així com la viabilitat legal i econòmica del concert.

La intenció del president de la Comissió, Jordi Turull (CiU), és que les trobades se celebrin els divendres al matí, amb una freqüència aproximada de tres sessions mensuals, començant el pròxim 10 de juny, per concloure el 31 d'octubre.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va ressaltar que la comissió és una "oportunitat per construir el consens" sobre el pacte fiscal, i va destacar el rol dels promotors del grup de treball, especialment d'ERC.

La presidenta del Parlament, Núria De Gispert, va qualificar el concert econòmic de "tema de país que des de fa molts anys està a l'agenda política", i va demanar que els treballs tinguin poc soroll mediàtic i molt soroll de treball intern.