La diputada gironina d'Esquerra Republicana al Parlament, Carme Capdevila, va assegurar que "ara també tots som coresponsables de la situació que està passant el partit, quan les coses van bé i quan no hi van". Ho va dir ahir en una conversa telefònica però hores abans, en la mateixa línia, havia escrit a Twitter: "L'adéu de Carod no sorprèn ningú, el respectem. Només dir-li que tots som coresponsables de la situació d'ERC".

Capdevila, que en la mateixa línia del comunicat de la formació va "lamentar la seva pèrdua" com també "la de qualsevol militant del partit", va recordar, a més, que amb Carod "i tot el partit" es van "assolir els millors resultats d'Esquerra". No només per ell sinó "també per tot el col·lectiu que llavors era el partit". La diputada no creu que la decisió de l'expresident influeixi en el proper congrés nacional perquè la renovació ha d'arribar "tan si hagués continuat" com ara "amb la seva marxa".

En posteriors missatges a la xarxa social Twitter, Capdevila va considerar que Carod insinua que l'han fet fora: "Explicar una dimissió per raons personals és sinònim de dir "m'han fet fora" i no n'explicaré els motius", va dir.